U cilju jačanja akademske razmjene i povećanja mobilnosti sa i na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, ova institucija je partner u mnogim projektima mobilnosti.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru prepoznaje internacionalizaciju kao ključni element promovisanja kvaliteta svog obrazovanja. Međunarodna mobilnost je jedan od najuspešnijih mehanizama u pripremi studenata za rad i život u globalizovanom svijetu, ali i za sticanje ili konsolidaciju transverzalnih vještina, uključujući: poznavanje stranih jezika, samostalnost, inicijativa, fleksibilnost, interkulturalno razumijevanje, senzibilitet i međunarodna svijest.

U tom kontekstu, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru stvorio je raznovrsne okvire međunarodne mobilnosti tako da njegovi studenti mogu imati koristi od jedinstvenih mogućnosti kao i da poboljšaju internacionalizaciju kod kuće pružanjem međunarodne i multikulturne dimenzije ne-mobilnim studenti, kroz kontakt sa inostranim studentima i nastavnim kadrom koji biraju Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru kao svog domaćina.

Mobilnost nastavnog i ne-nastavnog osoblja i njegove međunarodne dimenzije su također ključni elementi politike internacionalizacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i njegove strategije internacionalizacije.

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top