Međunarodna ljetna škola u Mostaru u oblasti međunarodnog ljudskog prava i socijalnog poduzetništva je projekat koji Univerzitet provodi u saradnji sa Univerzitetom sjernoistočne Norveške i Sveučilištem u Mostaru. Od 2012. godine, Mostar je domaćin studentima iz Norveške, BiH i mnogih drugih zemalja. Tokom dvije sedmice ljetne škole studenti usvajaju znanja iz oblasti ljudskih prava i socijalnog poduzetništva. Predavači Lars Petter Slotved i Arnt Farbu podstiču studente da prije svega u jednom interaktivnom okruženju testiraju svoje znanje engleskog jezika i  steknu praktična znanja u multinacionalnom timu koja će im pomoći u njijhovom daljnjem profesionalnom razvoju.

Ljetna škola nudi predavanja koja mogu pomoći studentu da bolje razumije predmet koji imaju tokom studija, da otkriju nove interese, poboljšaju svoje znanje stranih jezika na način  da usvajaju rječnik koji je specifičan za njihovu buduću profesiju.

Ljetna škola je odličan alat za učenje o predmetu za koji student može biti zainteresiran, ali koji se ne nudi na njegovom/njenom univerzitetu, kako bi razvili vještine i potaknuo znatiželju, kreativnost i samopouzdanje sposobnosti potrebne za uspjeh u profesionalnom okruženju. Kursevi ljetne škole mogu se smatrati načinom pripreme za različite prijemne ispite u inostranstvu. U visokokonkurentnom akademskom okruženju, svaki dokaz o interesovanju za predmet će dokazati posvećenost u izvršavanju vaših akademskih aktivnosti.

Dok pohađaju ljetnu školu studenti imaju priliku da steknu nova prijateljstva, da saznaju o studiranju u inostranstvu i nauče o kulturi zemlje domaćina,da putuju, da se zabavljaju i uživaju u međunarodnom duhu škole.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top