Angažman studenata u okviru SUNRISE projekta

Studenti će biti angažovani u okviru projekta Evropske univerzitetske inicijative SUNRISE. Obavljati će poslove predviđene projektom.

Zainteresovani moraju zadovoljiti sljedeće uslove:
- Status redovnog studenta na jednom od tehničkih fakuleta Univerziteta (Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Agromediteranski fakultet, FAkulet infoemacijskih tehnologija) ili student univerziteskog studijskog programa Poslovne informatike;
- Aktivno znanje engleskog jezika;
- Poznavanje rada na računaru;

Zainteresovani studenti su dužni priložiti potvrdu o statusu redovnog studenta, i potvrdu o znanju engleskog jezika i rada na računaru. Također će se uzimati u obzir i iskustvo rada na projektima kao i to da li su bili na razmjeni.

Studenti će primati naknadu za svoj rad u skladu sa obavljenim zadacima.

Potrebnu dokumentaciju studenti mogu dostaviti do 11.10.2024. godine putem e-maila: international@unmo.ba

Nakon zatvaranja poziva, studenti će biti pozvani na testiranje znanja engleskog jezika i kompjuterske pismenosti. Studenti koji zadovolje na testu biti će pozvani na intervju.

SUNRISE je akronim za Erasmus+ projkat Evropske univerzitetske incijative - Smaller (strategic) Universities Network for Regional Innovative and Sustainable Evolution.

SUNRISE je alijansa devet manjih evropskih univerziteta sa STEAM fokusom koji se nalaze u regionalnim područjima. Alijansa je posvećena jačanju strateške uloge ovih univerziteta u podsticanju razvoja i prosperiteta regionalnih ekonomija i društava. Njihov razvoj je uglavnom vođen nacionalnim, evropskim i međunarodnim perspektivama. U tom kontekstu, univerziteti u okviru ove alijanse, imaju za cilj da rade na četiri misije visokoškolskih ustanova: obrazovanju, istraživanju, inovacijama i uslugama društvu.

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top