Javna tribina - “Prehrana mladih – izazovi savremenog doba”

Javna tribina

Javna tribina pod nazivom “Prehrana mladih – izazovi savremenog doba”, održat će se u četvrtak 7.3.2024. godine sa početkom u 11 sati u organizaciji i prostorijama Agromediteranskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ideja za organizacijom ove tribine je anketni upitnik koji su proveli studenti Agromediteranskog fakulteta u želji da se istraže prehrambene navike svojih kolega, kao i kolega na drugim fakultetima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Rezultati dobiveni ovom anketom bit će prezentovani od strane studenata na studijskom programu “Nutricionizam”. U cilju bolje interpretacije rezultata, kao i mogućih preporuka, panelisti u ovoj tribini će biti jedna od najpoznatijih nutricionistkinja u Bosni i Hercegovini, Amela Ivković O'Reilly, magistrica nautricionizma Vlatka Živkušić i van.prof.dr. Aida Šukalić predmetna profesorica na studijskom programu “Nutricionizam”.

S javne tribine organizatori žele poslati poruku kako je problem prehrane studenata itekako prisutan i kako nepravilna prehrana predstavlja prijetnju po zdravlje mladih. 

Događaj je namjenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i naravno, studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top