Univerzitet u Ljubljani traži motivisane kandidate za prijave za postdoktorske stipendije Marie Skłodowska-Curie (MSCA).

Univerzitet u Ljubljani

Univerzitet u Ljubljani traži motivisane kandidate za prijave za postdoktorske stipendije Marie Skłodowska-Curie (MSCA).

KO IMA PRAVO PRIJAVE? 

Glavni uslovi: 

1. Istraživač mora imati doktorat i najviše 8 godina punog radnog iskustva u istraživanju (mjereno od datuma kada istraživač posjeduje doktorsku diplomu).

2. Pravilo mobilnosti: Istraživač može biti bilo koje nacionalnosti, ali ne smije živjeti ili raditi u Sloveniji više od 12 mjeseci tokom tri godine do datuma zatvaranja poziva (European Fellowships) ili ne smije živjeti ili raditi u Sloveniji. Treća zemlja (domaćin u odlaznoj fazi) više od 12 mjeseci tokom tri godine do datuma zatvaranja poziva (Global Fellowships).

Potencijalni postdoktorski kandidati moraju pronaći odgovarajućeg supervizora na Univerzitetu u Ljubljani, koji je voljan sarađivati u pripremi prijave na poziv MSCA PF. Informacije o oblastima istraživanja na UL možete pronaći na linku: Istraživanje, razvoj i umjetničke aktivnosti - Univerzitet u Ljubljani (uni-lj.si). 

Univerzitet u Ljubljani kao institucija domaćin može ponuditi punu podršku i vođenje kroz cijeli proces prijave – od dvodnevne intenzivne radionice MSCA PF MASTERCLASS (radionica o pisanju prijedloga i informacija o iskustvu uspješnog MSCA stipendista, dobijanja informacija o procesu podnošenja i mnogo više), a kasnije i pregled prijedloga projekta od strane vanjskih stručnjaka. 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top