Razmjena nastavnog i nenastavnog osoblja na Univerzitetu u Mariboru u akademskoj 2023/24

Stalno uposleno osoblje Univerziteta može da se nominuje za razmjenu na Univerzitetu u Mariboru u sklopu Erasmus+ KA 171 programa. Nastavno osoblje mora biti najmanje u zvanju docenta. Po ovom pozivu se može nominovati i za predavanje i za osposobljavanje. Nastavno osoblje se može nominovati za mobilnosti u svrhu predavanja i osposobljavanja, dok se nenastavno osoblje može nominovati samo u svrhu osposobljavanja.

Oblasti na koju se može aplicirati su sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu u Mariboru koje su zvanično date kao ponuda na engleskom jeziku. Kvota u svrhu predavanja je 2 (dva) dok je kvota u svrhu osposobljavanja 3 (tri).

U ovoj mreži iz BiH još učestvuju Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u istočnom Sarajevu i Univerzitet u Bihaću i kvote su određene za cijelu Bosnu i Hercegovinu. 

Svo zainteresovano nastavno i nenstavno osoblje koje želi da ostvari razmjenu na Univerzitetu u Mariboru treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

Mail namjere za nastavno i nenastavno osoblje uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).

Koristan link https://www.erasmusplus.um.si/international-staff/application/application-for-partner-countries/

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 02.10.2023. godine u 23:59

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top