Sajam stipendija 2023

Studenti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru posjetili su jučer trinasti po redu Sajam stipendija koji je održan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Organizatori sajma bili su Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom, te Ministarstvom nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo.

Sajam je otvorio prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu. Na 13. Sajmu stipendija predstavilo se 55 izlagača iz 18 zemalja.

Cilj Sajma stipendija bio je okupiti sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili pružaju druge vrste finansijske podrške za studiranje u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, te im omogućiti da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i da posjetiteljima pružimo priliku da na jednom mjestu prikupe sve informacije o mogućnostima stipendiranja za dalje školovanje u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu.

Učenici su bili u mogućnosti da razmijene različite informacije vezane za njihovu budućnost i budućnost njihovog obrazovanja.

Nakon posjete Sajmu, učenici su imali slobodno vrijeme za sebe.

Posjetu sajmu stipendija organizirali su Kancelarija za međunarodne saradnju, Studentska unija i ESN Mostar.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top