Održan Dan međunarodne saradnje 2023

U amfiteatru Mašinskog fakulteta u petak 07.07.2023. je održan Dan međunarodne saradnje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, događaj koji već šestu godinu za redom organizuje Kancelarija za međunarodnu saradnju s ciljem promocije Erasmus+ i postignuća Univerziteta u polju mobilnosti studenata i osoblja.

Dan međunarodne saradnje je obraćanjem otvorio prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr. Rijad Novaković. Prilikom obraćanja istakao je važnost međunarodne saradnje za Univerzitet, značaj mobilnosti za studente i osoblje i određenost Univerziteta da se uključi u procese internacionalizacije.  

Nakon prezentacije rada Kancelarije za međunarodnu saradnju, prisutnim u amfiteatru Mašinskog fakulteta se obratio Ilhan Ibrahimkadić, student Fakulteta informacijskih tehnologija i Anesa Džiho student Odsjeka za engleski jezik i književnost Fakulteta humanističkih nauka koji su govorili o svom iskustvu studenata na mobilnosti i zašto se po njihovom mišljenju studenti trebaju odlučiti za mobilnost. Rad Unije Studenata je predstavio Anes Beganović, student Pravnog fakulteta. Projekt ‘Neću na BIRO’ predstavil su Ana Krulj i Azra Kozo, studenti Ekonomskog fakulteta dok je projekat ‘Ministry of Marketing’ predstavio Anes Mušić, student Fakulteta informacijskih tehnologija. Projekat ‘Pametno ogledalo’ predstavio je Mimea tim: Haris Gušić, Vedad Traljo, Lana Mustafić i Selma Memić, studenti Fakulteta informacijskih tehnologija. Mime tima su finalisti Microsoft Imagine Cup takmičenja za studente 2023.

Međunarodna dimenzija događaja je naglašena prisustvom predstavnika 24 univerziteta iz Evropske unije i Republike Turske.

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta „Džemal Bijedić“ je organizator Dana međunarodne saradnje zajedno sa Uredom za međunarodne odnose Univerziteta u Sarajevu.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top