Evropski univerziteti - Otvoren poziv za podnošenje predloga projekata 2023

Inicijativa „Evropski univerziteti” dio je podrške „Partnerstvo za izvrsnost” koja se pruža u okviru novog programa Erasmus+. Cilj ove inicijativa je da pokrene i produbi nivoe institucionalne saradnje između visokoškolskih ustanova i da podstakne pojavu saveza univerziteta širom Evrope po principu ‘odozdo prema gore’ što će omogućiti studentima da kombinuju studije u nekoliko zemalja.

Ovim pozivom za podnošenje prijedloga se želi pružiti podrška visokoškolskim ustanovama u postepenom postizanju vizije da postanu punopravni evropski univerziteti.

Pružit će se podrška već postojećim savezima duboke institucionalne transnacionalne saradnje uključujući – ali ne ograničavajući se na – saveze evropskih univerziteta odabrane u okviru Erasmus+ poziva za podnošenje prijedloga za 2020. godinu. Cilj je nadograđivanje dosadašnje institucionalne saradnje i dalje produbljenje, intenziviranje i proširivanje efikasnosti postojeće saradnje kako bi se proces transformacije visokog obrazovanja unaprijedio. Također će se pružiti podrška aplikantima koji žele da uspostave novu duboku institucionalnu transnacionalnu saradnju u novom savezu „Evropski univerziteti“.

Rok za podnošenje aplikacija je 31.01.2023. do 17:00:00 po srednjeevropskom vremenu.

Više na: https://www.erasmusbih.com/en/news  

Link na poziv je:  ovdje 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top