Održan Dan međunarodne saradnje

Jučer je u prepunom Amfiteatru Mašinskog fakulteta održan Dan međunarodne saradnje na UNMO.

Petu godinu zaredom Kancelarija za međunarodnu saradnju organizuje događaj kojim slavi Erasmus+ program i postignuća Univerziteta u polju mobilnosti studenata i osoblja.

Osim prezentacije rada IRO -a i prezentacije međunarodne vidljivosti Univerziteta, učesnici su imali priliku poslušati i prezentacije dolaznog studenta sa Kirklareli Univerziteta Ogulcana Kurta kao i prezentaciju Emine Handžić, odlazne studentice sa Fakulteta informacijskih tehnologija.

Moto ovogodišnjeg izdanja bio je ‘Univerzitet kao dio zajednice’ te su prisutni mogli vidjeti prezentacije o FIT coding challenge Denisa Tojage, studenta FIT-a. Projekat Ablando en Acustico su prezentovale Celia Jimenez Pozo, lector španskog jezika i Marija Raspudić alumni Studija turizma. Aktivnosti BEST Mostar su predstavili studenti Džana Ždralović i Mirza Bajramović dok je ESN Mostar predstavio studentAdin Orahovac. Vildana Kubat, student druge godine Pravnog fakulteta, je govorila o debati kao vannastavnoj aktivnosti na Pravnom fakultetu, dok je Ivo Marić, student četvrte godine Odsjeka za sport i zdravlje, predstavio rad plivačkog kluba Orka i uspjehe Lane Pudar.

Dan međunarodne saradnju je svojim govorom otvorio prorektor za međunarodnu saradnju, vanredni prof. dr. Rijad Novaković, istaknuvši važnost međunarodne saradnju za Univerzitet, broj ostvarenih mobilnosti studenata i nastavnika u akademskoj 2021/22 i nastojanja Univerziteta da postane pouzdan partner na projektima Erasmus+ razmjene.  

Međunarodna dimenzija je naglašena prisustvom predstavnika 26 univerziteta EU i Univerziteta Kutahya Dumlupinar iz Republike Turske.

Kancelarija za međunarodnu saradnju organizuje događaj u saradnji sa Uredom za međunarodne odnose Univerziteta u Sarajevu.

Događaj je podržala Fondacija Konrad Adenauer u Sarajevu.                     

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top