Studijski programi na FHN

Studijski programi na FHN

BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Konkurs za upis studenata otvoren je do 1. jula 2022. godine.

Prvi ciklus studija bosanskog jezika i književnosti traje 4 godine, s ostvarenih 240 ECTS bodova nakon diplomiranja.

Odsjek za bosanski jezik i književnost asimilira pozitivne tekovine studija bosnistike sa područja Bosne i Hercegovine i nadograđuje programe savremenim lingvističkim i književnoteorijskim dostignućima.

Studenti Odsjeka za bosanski jezik i književnost obavljaju metodičku praksu u mostarskim osnovnim i srednjim školama, te učestvuju u organizaciji i izvođenju radionica s učenicima. Također, zahvaljujući potpisanim sporazumima o saradnji između Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i drugih evropskih univerziteta, studentima je omogućeno učešće u programima studentske razmjene (Erasmus+, Mevlana i drugi programi).

Odsjek za bosanski jezik i književnost Fakulteta humanističkih nauka njeguje saradnju i prijateljske odnose s institucijama i organizacijama značajnim za jezik, književnost i kulturu Bosne i Hercegovine. Neke od njih su Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu, Narodna biblioteka Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Centar za kulturu Mostar, Arhiv Hercegovine, i dr. U saradnji s navedenim partnerima organizuju se gostujuća i javna predavanja istaknutih bosanskohercegovačkih naučnika i književnika, kao što su predavanje književnika Irfana Horozovića (2018), javno predavanje prof. emeritusa Fehima Nametka (2019), književni razgovor s Adnanom Žeticom (2019), te predstavljanja knjiga i časopisa.

Za dodatne informacije pratite web, Facebook i Instagram stranicu (@fhnunmo) ili pišite na fhn@unmo.ba

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top