Stipendije za master studije

Stipendije

Studenti se mogu prijaviti za pridruživanje AMASE Master programu, koji obezbjeđuje Erasmus Mundus stipendije za izvođenje dvogodišnjeg međunarodnog master studija naprednih nauka o materijalima i inženjerstvu. Zajednički evropski master program u naprednim naukama o materijalima i inženjerstvu (AMASE) je namenjen studentima koji su već stekli diplomu iz nauke o materijalima, inženjerstva materijala ili drugih srodnih inženjerskih nauka, kao i fizike, hemije ili drugih prirodnih nauka.

Program realizuju:

  • UdS – Universität des Saarlandes / Njemačka
  • LTU – Luleå tekniska universitet / Švedska
  • UL – Université de Lorraine / Francuska
  • UPC – Universitat Politècnica de Catalunya Barcelonatech / Španija
  • MUL – Montanuniversität Leoben / Austrija
  • UPD – Università degli Studi di Padua / Italija

U okviru AMASE-a, studenti prvu godinu provode na jednom od partnerskih univerziteta, a treći semestar na drugom univerzitetu. U četvrtom (poslednjem) semestru student piše magistarski rad na drugom ili matičnom univerzitetu. Kroz ovu razmjenu kultura, student stiče ogromne prednosti na akademskom tržištu rada, profitira od ličnog rasta i uči najmanje jedan novi jezik. Posebnost AMASE programa je da studenti moraju da studiraju na dva različita jezika odabirom odgovarajućeg univerziteta (španski na UPC, francuski na UL, njemački na UdS i engleski na LTU, MUL i UPD). Kursevi jezika, kao i obuka iz interkulturalne komunikacije i komplementarnih vještina, obezbjeđuju se tokom kursa. Troškovi učešća na programu su 1.500 € po semestru za studente iz EU i 4.500 € po semestru za studente izvan EU. Osnovno zdravstveno i socijalno osiguranje je uključeno u cijenu. Evropska komisija obezbjeđuje stipendije programa Erasmus Mundus za posebno nadarene i motivisane studente. Ove stipendije se sastoje od 1.000 € mjesečne naknade, doprinosa za putne troškove i instalaciju (u zavisnosti od zemlje porijekla); i pokrivanje troškova učešća. Rok za prijavu za Erasmus Mundus finansijski doprinos je 15. februar 2022. (15. januar za studente koji počinju na LTU).

Za više informacija posjetite  web stranicu www.amase-master.net  ili se javite na: office@eusmat.net


Ukoliko ste zainteresovani za ovaj program, možete se prijaviti za stipendije i mjesto studiranja putem: https://amase-master.net/application/SubmitAbstract.php

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top