Poziv za studente i studentice: Pišite za Mrežu za izgradnju mira

Poziv za studente i studentice: Pišite za Mrežu za izgradnju mira

Mreža za izgradnju mira je koalicija 220 članica, organizacija i škola iz cijele BiH, koja teži izgradnji održivog mira u BiH, ali i šire. U okviru svog rada Mreža za izgradnju mira administrira web stranicom mreza-mira.net, koja svakodnevno pruža informacije relevantne za građane, civilno društvo, medije i vlasti. Ona predstavlja prostor gdje se čuje glas civilnog društva, gdje aktivisti i aktivistice mogu iskazati svoj stav, mišljenje ili kritiku (ukoliko su isti u skladu sa vrijednostima Mreže mira), bez straha od censure. Mreža za izgradnju mira, putem svoje web stranice www.mreza-mira.net, želi studentima i studenticama političkih nauka, kulturalnih studija, prava, i svim drugim zainteresovanim pružiti priliku da se njihov glas čuje, a talenat vrednuje.

Na poziv za saradnju se mogu prijaviti svi studenti i studentice iz BiH koji\e su zainteresovani\e za pisanje o izgradnji mira, bez obzira na mjesto stanovanja. Kroz sadržaj na web stranici Mreže mira želimo aktuelizirati trenutna društvena, politička, kulturalna, socijalna i ekonomska pitanja, a u okviru ovih pitanja, slobodni\e ste da samostalno odredite konkretnu temu koja je predmet Vašeg interesovanja. Napomena: radi se o volonterskom angažmanu, a članci će biti objavljeni u Kutku za aktiviste i aktivistice na web stranici Mreže mira.

OPIS ANGAŽMANA

Ovaj angažman podrazumijeva poznavanje gramatike i pravopisa B/H/S jezika, želju za pisanje o temama vezanim za izgradnju mira i ljudska prava, samoinicijativnost, kreativnost, slobodno predlaganje tema i samostalno kontaktiranje sagovornika\ca. Mreža za izgradnju mira zadržava pravo procjene svih članaka u skladu sa svojim vrijednostima, koje se mogu pronaći dokumentima dostupnim na sljedećem linku: https://www.mreza-mira.net/o-nama/strateski-dokumenti/.

ZAŠTO SARAĐIVATI SA MREŽOM MIRA?

Nudi Vam priliku za razvijanje kreativnosti i iskustvo pisanja za najčitaniji portal koji vodi jedna organizacija civilnog društva. Nudi Vam se prilika da Vaši članci o izgradnji mira dođu do višemilionske i zainteresovane javnosti. 

Svoje članke možete poslati putem e-maila na info@mreza-mira.net. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona +387 33 741 080. Kontakt osoba je Maida Zagora

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top