Program stipendija njemačke privrede za 2022. godinu

Stipendije njemačke privrede

Ambasada Njemačke u BiH saopštila je da otvorene onlajn prijave za stipendije Njemačke privrede za zemlje zapadnog Balkana za ljeto 2022. godina.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša, arhitektura, poljoprivreda i druge.

U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2021 godinu, imaju priliku apsolvirati praksu: studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo, u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

Pored Bosne i Hercegovine,  stipendijski program otvoren je i za studente iz Albanije, Kosova, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH. 

Kandidati moraju imati dodira sa ekonomijom/finansijama, inženjerstvom/tehničkim naukama ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Za više informacija i online prijave pogledati na: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de.

Prijave traju do 16. novembra 2021. godine.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top