VIRAL: Proljeće donosi hackathona u Banja Luci, Mostaru i Nikšiću

U drugoj polovici maja u Banja Luci, Mostaru i Nikšiću bit će organizovan hackathon zahvaljujući kojem učesnici mogu primijeniti znanja koja su stekli tokom fakultetskog obrazovanja, pokušati riješiti probleme s kojima se susreću preduzeća iz poljoprivrednog sektora u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Tokom hackathona fokus će biti biti na primjeni informacijskih tehnologija kroz razvoj softverskih i/ili hardverskih rješenja za izazove s kojima se suočavaju poljoprivredna poduzeća u svakodnevnom poslovanju. Učesnici će raditi 48 h na kreiranju ideja i rješenja u timovima, a timovi će biti sastavljeni od studenata fakulteta uključenih u implementaciju projekta radit će u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, INTERA Tehnološkog Parka i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis na razvoju ovih rješenja uz pomoć mentora iz različitih područja, a kroz program će imati priliku čuti i različite govornike te naučiti nešto više o prezentacijskim vještinama. U konačnici rješenja će biti prezentovana pred komisijom, te će najbolji biti nagrađeni vrijednim nagradama

Hackathoni, organizirani kroz projekt VIRAL sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program.

Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top