Poziv za stipendije u sklopu programa Best of South East

Otvoren je poziv za stipendiranje studenata u sklopu programa “Best of South-East” koji je organizovan od strane Steiermärkische Sparkasse banke. Univerzitet Karl Franzens, Univerzitet Graz, Tehnički univerzitet Graz, Montan univerzitet Leoben te Univerzitet za muziku i primjenjene umjetnosti Graz su saradnici ovog programa, a primarni zadatak programa je pružiti studentima internacionalno radno iskustvo, praksu u banci te mogućnost edukacije na jednom od univerziteta.

Trening program i praksa jačaju studentima prilike za dalju poslovnu karijeru.

Mogućnost apliciranja za program imaju studenti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gore, Sjeverne Makedonije, te Bosne i Hercegovine. Uslovi za prijavu su poznavanje njemačkog jezika  B1 (trainee) i A1 (internship), maksimalno 27 godina te izražene analitičke i komunikacijske vještine.

Ukupan iznos godišnje finansijske potpore za učesnike iznosi maksimalno do 9.000 EUR, a podrazumijeva razne događaje, 750 eura mjesečne stipendije, oslobađanje od plaćanja školarine za Univerzitet u Grazu, Intenzivni kurs njemačkoj jezika koji se pohađa u Jezičnom centru Univerziteta u Grazu.

Više informacija dostupno na linku

Iskustva drugih studenata dostupna su na Facebook stranici programa Best of South-East.

 

 

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top