Poziv za program stipendiranja BBI banke

Poziv za program stipendiranja BBI banke
Poziv za program stipendiranja BBI banke

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 500 stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima, bez jednog ili oba roditelja, iz Bosne i Hercegovine.

Odabir kandidata izvršit će Komisija BBI banke za izbor i dodjelu stipendija u saradnji saMinistarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine, te Asocijacijom „Fatma“.

– Pravo na prijavu imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani Bosne i Hercegovine. Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida i poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobilisanih boraca, saopćeno je iz BBI banke.

Iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “AlBaraka” finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 dolara tokom 12 mjeseci. U proteklim godinama BBI banka je do sada u stipendiranje učenika i studenata uložila više od 5 miliona KM.

Konkurs za prijavu otvoren je do 30.6.2021. godine, a svi detalji dostupni su u konkursu kojeg zainteresovani kandidati mogu preuzeti na web stranici na linku.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na besplatni BBI info telefon: 080 020 020 ili na e-mail: stipendije@bbi.ba

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top