Program Ambasade Italije u BiH za ekološke projekte

Ambasada Italije u BiH je otvorila poziv za mlade osobe od 18 do 30 godina iz cijele BiH za učešće u programu za ekološke projekte.

Pozivom će se izabrati 15 volontera koji provođenjem projekta treba da doprinesu poboljšanju zajednica u kojima žive. Oni će implemetirati ekološke i socijalne projekte u periodu do preCOP26.

Uoči konferencije o klimatskim promjenama preCOP26, koja će se održati u Milanu od 30.09. do 2.10.2021. a kojoj će prisustvovati mladi iz cijelog svijeta italijanska ambasada će organizovati niz događaja u Bosni i Hercegovini. Glavna konferencije COP26 će se održati u Glasgowu u novembru 2021.

Svi zaiteresovani treba da pošalju svoje prijedloge ekoloških i socijalnih inicijativa za koje smatraju da će ih moći implementirati u svojim mjestima prebivališta. Poželjno je navesti i osobine koje učesnik posjeduje a koje će mu pomoći pri realizaciji prijedloga kao i naglasiti ukoliko je prijedlog moguće primjeniti i na drugim mjestima u Bosni i Hercegovini.

Prijedloge koje ne treba da budu duži od jedne stranice zajedno sa biografijama i osnovnim podacima poslati na italia.bih@gmail.com 

Prednost će se dati orginalnim i održivim prijedlozima projekata.

Rok za prijavu je 10. februara 2021.

Inicijativa predviđa niz susreta kako bi se članovima grupe omogućilo da se bolje upoznaju i rade sa ambasadom na zajedničkom programu aktivnosti, uz redovne sastanke. Zalaganje je na dobrovoljnoj osnovi i ne predviđa ekonomsku naknadu. Po završetku programa svi učesnici će dobiti certifikat o učešću.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top