Univezitet u Grazu: Produženi rok za prijavu za stipendije GO STYRIA za akademsku 2021/22

Univezitet u Grazu: Produženi rok za prijavu za stipendije GO STYRIA za akademsku 2021/22
Univezitet u Grazu: Produženi rok za prijavu za stipendije GO STYRIA za akademsku 2021/22

Produžen je rok za prijavu za stipendije GO STYRIA za akademsku 2021/22. Univerzitet u Grazu i ove godine nudi stipendije za studente magistarskih i doktorskih studija, kao i post-doktorante zainteresirane za kratkoročni boravak namijenjen istraživanju koje se odnosi na njihov magistarski, doktorski ii post - doktorski rad (maksimalno 4 mjeseca).
Regije na koje se odnosi poziv su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka Mađarska, Kosovo, Moldavija, Crnu Gora, Sjevernu Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija, Turska.
Kandidati odabrani za program dobit će priliku za obavljanje istraživanja na Sveučilištu u Grazu kako bi potom nastavili i zaključili svoje studije / istraživanja na matičnim institucijama.
Za istraživački program mogu aplicirati magistranti i doktoranti koji su trenutno na magistarskom ili doktorskom studiju (2021/2021) ili trenutno rade na magistarskom ili doktorskom radu.
Također na program mogu aplicirati postdoktoranti koji su dio nastavnog osoblja akreditovane institucije ili čiji doktorski rad nije stariji od jednu godinu. Stipendija također obuhvata 600 EUR mjesečno i oslobađanje školarine za studente na master i doktorskom studiju i 900 EUR mjesečno za postdoktorante.

Novi rok za prijavu je:
11.05.2021.: krajnji rok za aktivaciju online prijave

 17.05.2021., 13 sati (SEV): krajnji rok za prijavu

Više infromacija na linku.

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top