Poziv za „ICCR“ stipendije - Indija

Otvoren je poziv za Poziv za „ICCR“ stipendije Indije. Indijski Savjet za kulturnu saradnju (ICCR) nudi studentima iz Bosne i Hercegovine 4 stipendije za akademsku 2021/2022 godinu. Stipendije se odnose na dodiplomski, postidplomski, dotorski i postdoktorski studij.

Svi oni koji apliciraju za dodiplomski studiju moraju biti starosti između 18 i 30 godina i moraju imati minimalno 12 godina školovanja (Završenu osnovnu i srednju školu). Također studenti koji apliciraju za injženjerske oblasti potrebno da su tokom srednjoškolskog obrazovanja slušali predmete kao što su fizika, matematika i hemija. Oni što apliciraju za biologiju i srodne oblasti potrebno je da su tokom srednjoškolskog obrazovanja slušali predmete kao što su fizika, hemija i biologija. Kandidati za doktorske studije trebaju predati sažetak predloženog istraživačkog rada. Studenti umjetnosti trebaju priložiti video/audio ili You Tube link njihovog performansa.  

Neophodno je odlično poznavanje engleskog jezika, te također kandidati su obavezni da podnesu tj. napišu esej od 500 riječi na engleskom jeziku kako bi se moglo procjeniti njihovo znanje engleskog jezika. Osim toga studenti mogu priložiti rezultate koje su postigli iz TOEFL/IELTS testa, ukoliko su im dostupni. „ICCR“ stipendije pokrivaju školarinu, ali izdatke ili neke druge troškove (npr. laboratorijske ili hemijske troškovi) studenti sami snose. Primaoci „ICCR“ stipendije će dobiti mjesečno sljedovanje za rentu za iznajmljivanje smještaja u iznosu od 5.500 do 6.500 INR u zavisnosti od grada u kojemu studiraju. Mjesečna stipendija od 18.000 do 25.000 INR je plaćena u zavisnosti od njihovog studija i nekih ostalih troškova.

Troškovi avio karte i medicinski troškovi nisu pokriveni ovom školarinom. Od svih studenata se očekuje da imaju vlastitu policu zdravstvenog osiguranja. 

Aplicirati online putem putem preko sljedeće web adrese: http://a2ascholarships.iccr.gov.in

Rok apliciranja do 30.04.2021 godine.

 

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top