Poziv za Fulbright Foreign student i Humprey program

Poziv za Fulbright Foreign student i Humprey program
Poziv za Fulbright Foreign student i Humprey program

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini raspisala je program stipendija Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2022-2023.Ovaj jednogodišnji program stipendija odnosi se na mlade profesionalce koji imaju dokazane rezultate u vodstvu. Područja studija programa Humphrey su Ljudski i institucionalni kapacitet, Prava i slobode, Održiva Zemlja i Napredne zajednice. Fulbrightov program, program Humphrey prvenstveno financira Kancelarija za obrazovanje i kulturu američkog , a njime upravlja Institut za međunarodno obrazovanje. Humphrey program ima vrijedne akademske i profesionalne komponente. Učesnici (Fellows) su smješteni na određenim američkim univerzitetima u grupama sa tematskim i predmetnim afinitetimaj. Svaki kampus ima određenog fakultetskog koordinatora za akademsku i administrativnu podršku. Stipendisti takođe razvijaju, uz pomoć fakultetskog koordinatora i fakultetskih savjetnika, detaljan plan praktičnih profesionalnih aktivnosti koje podržavaju ciljeve njihovog programa Humphrey, poput profesionalnih posjeta, konferencija, programa obuke i profesionalnih obuka. Troškovi koje snosi program za učesnike su troškovi putovanja, stipendija i naknada za životne troškove, troškovi profesionalnih aktivnosti kao što su izleti, profesionalne posjete i konferencije,  troškove predakademske obuke engleskog jezika.

Od kandidata se očekuje da budu samo-usmjereni i samo-motivirani; posvećeni preuzimanju aktivne uloge u sopstvenom profesionalnom razvoju; fleksibilan, orijentiran na tim i spreman biti dio kohorte Humphrey Fellowsa iz cijelog svijeta; posvećeni pohađanju svih programskih komponenata, uključujući timske aktivnosti i aktivnosti profesionalnog razvoja; otvoren za međukulturna iskustva i nove ideje; i posvećeni provođenju promjena u svojim matičnim zajednicama. Humphrey program razmatra kandidate bez obzira na rasu, boju kože, vjeru, spol, nacionalno porijeklo, dob, invaliditet, političku pripadnost, bračni status, status roditelja, zaštićene genetske informacije ili seksualnu orijentaciju.

 

Program se odnosi na sve one koji posjeduju diplomu o završenom dodiplomskom studiju (koji zahtijeva najmanje četiri godine redovnog studija), istaknute liderske sposobnosti, poznaju engleski jezik, posjeduju najmanje pet godina radnog iskustva nakon stjecanja diplome.

Aplicirati putem linka.

Rok za apliciranje 01.08.2021., 23:59 h po lokalnom vremenu.

Više informacija na linku.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top