Poziv za "Digital Technology Entrepreneurship"

"Digital Technology Entrepreneurship"
"Digital Technology Entrepreneurship"

"Digital Technology Entrepreneurship" međunarodni je projekt čiji je cilj „opremiti“ mlade radnike skupom ICT vještina potrebnih za rad na osobnom razvoju na polju mogućnosti samozapošljavanja i digitalnog preduzetništva. Projekt će se sastojati od kratkog pripremnog e-kursa, aktivnosti obuke i edukativnih radionica umnožavanja u lokalnim zajednicama svih partnerskih organizacija. Cijeli program TC-a razvijat će se na temelju neformalnog obrazovanja i učenja metodama rada.

Prvi dio (3 radna dana) TC-a omogućit će učesnicima međusobno upoznavanje, upoznavanje s Youthpass certifikatom i E + programom, stvaranje vlastitih i grupnih očekivanja od učenja, uočavanje mogućih izazovi i prepreke s kojima bi se mogli suočiti tokom aktivnosti, ali i njihovi doprinosi temama TC-a i konačno podijeliti stvarnosti o digitalnom preduzetništvu i nezaposlenosti mladih u njihovim zemljama.

Druga će se cjelina više koncentrisati na opće teme aktivnosti TC-a. Učesnici će raspravljati o preuzetništvu nove ere, IT sektoru, digitalnim firmama, prednostima i rizicima digitalnih radnih mjesta i slično. U završnom dijelu učesnici  će raditi na razvoju obrazovnih radionica o multipliciranju u lokalnim zajednicama tokom razdoblja praćenja i imat će vremena za završne konsultacije s trenerima i međusobne konsultacije.

Kao priprema za kurs, odabrani polaznici bit će pozvani da sudjeluju u pripremnom online kursu trajanju od 2 sata. Online kurs učenja služit će kao priprema polaznika koji osiguravaju da svi odabrani polaznici imaju isto osnovno i početno znanje; koji će se kasnije poboljšati i zapravo će poslužiti kao osnova za sesije i radionice koje se provode tokom obuke.

 

Rok prijave 24.04.2021.

Obuka će trajati u periodu od 24.05. - 02.06.2021, Blagaj - Mostar, Bosna i Hercegovina

Poziv se odnosi na zainteresovane iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švedske, Hrvatske i Albanije.

Više informacija na linku.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top