Stipendije Republike Slovačke

Stipendije Republike Slovačke
Stipendije Republike Slovačke

Otvoren je program stipendija Republike Slovačke za akademsku 2020/21.

Prijaviti se mogu svi studenti drugog ciklusa ili studenti koji su u vrijeme apliciranja završili barem 2,5 godine studija prvog ciklusa, studenti doktorskog studija koji žele svoje istraživanje provesti na nekom od univerziteta ili istraživačkih instituta, te akademsko osoblje pozvano od strane nekog od univerziteta ili istraživačkih instituta u Republici Slovačkoj.

Dokumentacija mora biti na slovačkom ili engleskom jeziku, a uključuje CV, pismo motivacije, detaljan plan studiranja, dva pisma preporuke profesora sa fakulteta na kojem je student trenutno upisan, potvrda da je redovan student, skenirana diploma stečena po završetku prvog ciklusa, dodaci diplomi i potvrda o položenom državnom ispitu (ukoliko je relevantno), te pozivno pismo sa nekog od univerzieta u Slovačkoj sa naglašenim periodom boravka. Uz ove dokumente, studenti na doktorskom studiju moraju dostaviti listu publikacija u odgovarajućem obliku.

Dokumenti koje akademsko osoblje mora priložiti prilikom apliciranja su CV, detaljan plan predavanja i/ili istraživačkog rada, skeniranu diplomu najvišeg stečenog stepena obrazovanja, listu publikacija u odgovarajućem obliku, te pozivno pismo nekog od univerziteta.

Više informacija, kao i priručnik za prijavu na www.scholarships.sk i www.saia.sk

Kontakt mail nsp-foreign@saia.sk  kontakt telefon +421/2/59 30 47.

Prijave se dostavljaju elektronskim putem najkasnije do 31.10.2020.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top