Poziv za projekat “Supporting Democratization and Reconciliation Process in the Western Balkans”

 “Supporting Democratization and Reconciliation Process in the Western Balkans” je novi projekat Humanity in Action Bosnia and Herzegovina (HIA), namjenjen aktivnim mladim osobama od 18-35 godina, te učenicima završnih razreda srednjih škola.

Projekat realizuje međunarodna organizacija GLOBSEC uz pomoć partnerskih organizacija iz Češke, Poljske, Mađarske, Albanije, Bosne i Hercegovine.

Link za prijavu na stranici GLOBSEC-a ili Humanity in Action Bosnia and Herzegovina.

Humanity in Action Bosnia and Herzegovina (HIA) koja je međunarodna neprofitna obrazovna organizacija koja se sastoji od nacionalnih ureda u više zemalja, tako i u Bosni i Hercegovini. HIA obrazuje, inspiriše i povezuje globalnu mrežu studenata, mladih profesionalaca i budućih lidera posvećenih promovisanju ljudskih prava, različitosti i aktivnog građanstva.

HIA razvija međunarodne obrazovne programe za mlade. Organizacija promoviše dijalog o razumijevanju i odgovoru na izazove s kojima se suočavaju demokratske zemlje. HIA programi istražuju prošle i sadašnje primjere otpora netoleranciji, sa ciljem da ohrabre buduće lidere da budu angažovani građani i odgovorno donose odluke.

Kontakt

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru
Univerzitetski Kampus
88104, Mostar
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 36 570 790

eMail: international[@]unmo[.]ba

Cookie Notice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.

Back to top