Skip to the content

Vijesti

Career day

Radionice EducationUSA Mostar

Education USA u narednom periodu organizuje niz radionica, te objavljuje konkurs za Competitive College Club 2019. 

Prva u nizu radionica jeste  "DAN KARIJERA" - Utorak, 12.11.2019  u 17:00 h - Američki Kutak Mostar 

To je prilika da se mladi ljudi upoznaju s profesionalcima iz više polja rada (omladinskim radnicima, pravnicima, profesorima, diplomatama). Na danu Karijere studentima će se pridružiti i predstavnici RIT Croatia univerziteta!

Grčka

Stipendije ambasade Grčke za kurseve i seminare u Grčkoj

Otvoren je novi poziv za prijave za stipendije za pohađanje kurseva i seminara u Grčkoj iz Savremenog Grčkog jezika i kulture za 2019-2020. godinu. Fondacija državnih stipendija (The State Scholarships Foundation - Ι.Κ.Υ.) nudi 50 stipendija za dolazne studente iz država širom svijeta.

Američki kutak Mostar

Radionica za master studij u SAD-u

U petak 22.11.2019. godine u 17:00 h u Američkom kutku održat će se Webinar/Radionica na temu Master studij u Americi. Učesnici će moći saznati sve potrebne informacije o tome kako otići na Master Studije u Ameriku i studirati na jednom od prestižnih univerziteta Amerike.

vulcanus

Vulcanus pripravnički program u Japanu 2020. – 2021.

Program se održava u Japanu i počinje u Septembru, a završava u Augustu sljedeće godine. Studenti prate seminar u Japanu, časovi Japanskog jezika u trajanju od 4 mjeseca i pripravnički rad u nekoj od Japanskih firmi u trajanju od 8 mjeseci. Cilj ovog programa je upoznavanje sa naprednom tehnologijom u glavnim Japanskim firmama, upoznavanje sa Japanskim jezikom i kulturom.

Program stipendija Njemačke

Program stipendija njemačke privrede za 2020. godinu

Obavještavaju se studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2020. godinu.

Cable Car - Campus of Wroclaw University of Science and Technology

Mogućnost razmjene studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja na Univerzitetu nauke i tehnologije u Vroclavu

Redovno upisani studenti, nastavnici i nenastavno osoblje Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu na Univerzitetu nauke i tehnologije u Vrovlavu u sklopu Erasmus+ KA 107 programa.

Oblasti na koje se može nominocati su sve oblasti koje se izučavaju na Univerzitetu nauke i tehnologije u Vroclavu a zvnično su date kao ponuda studentima narazmjeni. Kvota za studente je 1. Kovta za nastavno osoblje je 1 i kvota za nenastavno osoblje je 1.